ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Krisdrabbad kapitalförvaltare lämnar problemfond bakom sig

Den krisdrabbade schweiziska kapitalförvaltaren Gam väntas tillkännage att man ska ersätta investerarna i fonden Absolute Return Bond Fund, ABRF, som frystes förra sommaren.

I ett uttalande på måndagen uppger Gam att man står i begrepp att likvidera de sista återstående tillgångarna i fonden, vilka enligt Financial Times utgörs av obligationer på 600 miljoner pund, där köparen enligt tidningen är den brittiska industrimannen Sanjeev Gupta. Bloomberg rapporterar att Gam kommer att betala en premie på 50 baspunkter på investeringarna i ABRF. 

Fonden Absolute Return Bond Fund, som omfattade tillgångar på 7 miljarder dollar, frystes i augusti sedan förvaltaren drabbats av hastiga utflöden till följd av att man sparkat stjärnförvaltaren TIm Haywood. 

Enligt Gam hade Tim Haywood kraftigt överträtt sina befogenheter och bolaget anklagade honom för grov oaktsamhet. Tim Haywood har å sin sida sagt att han utmålats till syndabock och överväger enligt Financial Times att starta en arbetsrättslig process mot Gam.

Sedan juni i fjol är Gams aktie, som handlas i Zürich, ner med över 70 procent.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies