ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Krisande Tullow Oil tar miljardnedskrivningar

Det krisande olje- och gasbolaget Tullow Oil tar nedskrivningar på ungefär 1,5 miljarder dollar, motsvarande över 14 miljarder kronor, efter årets besvikelser på oljefält i Ghana, Guyana, Mauretanien, Namibia och Jamaica, framgår av ett pressmeddelande. Sänkta oljeprisförväntningar på lång sikt bidrar också till nedskrivningen, skriver Tullow.

Brittiska Tullow Oil, som under fjolåret tampades med svagare utfall än väntat vid en mängd av bolagets projekt, rapporterar också att det uppstått problem i en tidig pilotstudie i Kenya där dåliga väderförhållanden förstört infrastruktur. Dessutom dras bolaget med försening i ett projekt i Uganda.

Bolaget genomför en djupgående genomlysning av verksamheten och ämnar banta ledningen för att möjliggöra snabbare och bättre beslut. Pressmeddelandet innehåller ingen ändring av prognoserna för 2020. 

Börsvärdet har rasat med 70 procent sedan ett år tillbaka, utdelning har ställts in och både vd och oljeprospekteringschef har tvingats lämna bolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer