ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Oscar Properties nödbromsar – slopar utdelning för preffar

Bostadsutvecklaren Oscar Properties styr om i sin kapitalstruktur och förslår att bolagets utestående obligationslån förlängs. Det pressande bolaget meddelar även att utdelningen ställs in på obestämd tid.

”Som ett led i Obligationsförlängningen kommer Bolaget att erbjuda obligationsinnehavare att frivilligt konvertera obligationer till stamaktier av serie B i Bolaget”, heter det i ett pressmeddelande.

Oscar Properties kommer inte att inte att lämna någon aktieutdelning före obligationslånets förfall i september 2021 eller till dess att lånet har återbetalats. Styrelsen föreslår samtidigt att årsstämman inte fattar beslut om att någon vinstutdelning, vilket innebär att utdelning till preferensaktier ställs in på obestämd tid. Ingen inlösen av preferensaktier av serie B kommer heller att ske.

De inställda utdelningarna förväntas ge en årlig positiv likviditetseffekt om cirka 49 miljoner kronor.

Bolaget meddelar även att byggentreprenadverksamheten i det helägda dotterbolaget Allegro kommer att avvecklas med förhoppningen om minskade årliga kostnader om 38 miljoner kronor.

”Bostadsmarknaden har under en tid varit mycket pressad, vi ser att de föreslagna åtgärderna kan ge oss en plattform där vi kan skapa nya möjligheter för Oscar Properties och våra aktieägare”, säger Oscar Engelbert, vd och huvudaktieägare i Oscar Properties, enligt pressmeddelandet.

Di har tidigare rapporterat om att Peter Norman, styrelseledamot i krisbanken Swedbank, tar klubban i hårt ansatta bostadsutvecklaren Oscar Properties, en nyhet som gick ut först dagen efter krisbankens årsstämma.

Utnämningen väcker ett antal frågor om både jäv och prioriteringar eftersom Swedbank har hjälpt Oscar Properties att lotsa den problematiska obligationen till marknaden, och arrangerar handel i den.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer