ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Krisande bostadsutvecklare vill sälja utvecklingsfastighet i Dublin

Studentbostadsutvecklaren Prime Living har beslutat att lägga ut bolagets utvecklingsfastighet i Sandyford, Dublin till försäljning.

Fastigheten köptes 2017 för 10,3 miljoner euro. JLL Capital Markets har fått uppdraget att genomföra försäljningen.

"Försäljningen är ett led i arbetet att optimera och koncentrera koncernens aktiviteter och bidra till en positiv utveckling av koncernens projekt i Stockholm/Spånga. Försäljningen förväntas bidra positivt till koncernens likviditet", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Bolaget har en tuff vår bakom sig. I mars stod det klart att rörelsekapitalet skulle räcka juni ut efter att bolaget säkrat ett nytt lån och i mitten av april föreslog styrelsen ändringar i bolagsordningen som skulle möjliggöra en nyemission.

Styrelsen lyckades dock inte få stöd för planen och Tobias Lennér, som drivit på för räddningsförsöket, avgick från styrelsen efter bara drygt två månader som ordförande.

På onsdagen hålls en ny extrastämma. Styrelsen har lagt ett nytt förslag om en företrädesemission på 24 miljoner aktier. Varje stam- och preferensaktie ger rätt till tre teckningsrätter. Två teckningsrätter kommer enligt förslaget berättiga till teckning av en ny stamaktie med teckningskursen 1 krona.

Prime Living har sett sitt börsvärde decimeras det senaste året. Sedan årsskiftet är aktien ned 79,2 procent och på tisdagen landade stängningskursen på knappt 1,3 kronor, ned 10,7 procent för dagen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer