ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kreditinformationsbolag betalar minst 5,4 miljarder efter dataintrång

  • Equifax vd Mark Begor. Foto: Al Drago/Bloomberg

Kreditinformationsbolaget Equifax har gått med på att betala minst 5,4 miljarder kronor i en uppgörelse med amerikanska myndigheter efter en dataläcka där omkring 147 miljoner amerikaners personuppgifter stals. Aktien tappar 0,2 procent i förhandeln. 

Det var under 2017 som hackare lyckades utnyttja en säkerhetslucka i Equifax system för att komma över bland annat namn och personnummer till 147 miljoner personer som köpt bolagets produkter. 

I ett pressmeddelande på måndagen skriver den amerikanska myndigheten FTC att bolaget gått med på att betala minst 575 miljoner dollar, motsvarande 5,4 miljarder kronor, i en uppgörelse efter intrånget. Utöver FTC är även den amerikanska konsumentbyrån CFPB och samtliga amerikanska delstater med i uppgörelsen. 

”Företag som tjänar pengar på personlig information har ett extra stort ansvar att skydda och säkra den datan. Equifax misslyckades med att ta grundläggande steg som skulle ha kunnat hindra intrånget som drabbade 147 miljoner konsumenter”, säger FTC:s ordförande Joe Simons i pressmeddelandet. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer