ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Milstolpsersättning gav kraftigt resultatlyft för Bioarctic

  • Pär Gellerfors och Lars Lannfelt, grundare och storägare i Bioarctic. Foto: Pressbild.

Forskningsbolaget Bioarctic rapporterar klart högre omsättning och resultat i det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. ”Vi har haft ett mycket

framgångsrikt första halvår”, skriver vd Gunilla Osswald i rapporten.

Bioarctics omsättning steg till 171 miljoner kronor, från 52 Mkr under samma period i fjol. Rörelseresultatet rusade samtidigt till 123 Mkr från 6,4 Mkr under det andra kvartalet i fjol.

Förklaringen till Bioarctics kraftiga lyft är en milstolpsersättning om 15 miljoner euro från Eisai som bolaget fick då den bekräftande Fas 3-studien med BAN2401 i tidig Alzheimers sjukdom startade.

”Under första halvåret 2019 har Bioarctic tagit ett rejält kliv framåt genom att alla tre kliniska projekt har gått in i nästa fas i deras respektive program. Alla våra forskningsprojekt har fortsatt att utvecklas väl. Detta sammantaget innebär att vi har haft ett mycket framgångsrikt första halvår”, skriver vd Gunilla Osswald i rapporten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer