1515
Annons

Kraftig uppgång på Stockholmsbörsen med Intrum i täten

Foto:JESSICA GOW

Stockholmsbörsen avslutade veckan med en rejäl uppgång när bland annat positiva data kring en behandling mot coronaviruset och USA:s president Donald Trumps plan på hur USA ska öppna upp gav stöd. 

Brasilianskt investmentbolag blir största ägare i svenska Maha Energy

Kvalitena, hittills största ägare i oljebolaget Maha Energy, har avyttrat cirka 10 procentenheter av sitt innehav till Starboard som därmed blir största ägare.

Det framgår av ett pressmeddelande från smallcaplistade Maha Energy, värt 1,3 miljarder kronor på Stockholmsbörsen.

Starboard betecknas som ett brasilianskt investmentbolag med kontor i São Paulo, Rio de Janeiro och Spaniens huvudstad Madrid, som är partner till samt minoritetsägd av riskkapitalbolaget Apollo Global management.

Efter affären kommer Starboard att bli största ägare i Maha Energy. 

Kvalitena hade per den 15 juni i år 17,6 procent av kapital och röster i Maha Energy, enligt ägardatatjänsten Holdings. 

”/…/ Starboard har en utmärkt meritlista när det kommer till att leverera på produktionsmål, generera kassaflöde och skapa samt leverera värde till aktieägarna”, kommenterar Kvalitenas ordförande Seth Lieberman i pressmeddelandet. 

Starboards vd Paulo Thiago Mendonça uppger att man är tillitsfull angående kvalitén på Maha Energys tillgångar och avser öka på (ramp up) produktionen i de kassaflödesorienterade tillgångarna. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera