ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kostnaden för GM-strejken stiger ytterligare – har gått miste om 20 miljarder

Strejken mot General Motors har hittills kostat företaget 2 miljarder dollar, motsvarande knappt 20 miljarder kronor. Det skriver Bank of America i en analys, rapporterar CNBC.

Situationen uppges vara knivig för GM då en förlängd strejk hotar att se mer av kassan gå upp i rök. Samtidigt kan potentiella eftergifter från bolaget göra investerarna arga om det på sikt hotar bolagets konkurrensförmåga, enligt analytikern John Murphy.

Strejken på General Motors är inne på sin femte vecka. Totalt deltar 48.000 arbetare i den med krav på bättre löner och anställningstrygghet.

Även andra banker har gjort beräkningar på hur mycket strejken kan ha kostat biljätten. Den 1 oktober skrev JP Morgan att strejken dittills kunde ha kostat 10 miljarder kronor och den 11 oktober räknade Credit Suisse på att strejken dittills hade kostat knappt 15 miljarder kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer