ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Konsortium med Schibsted-ägda Polaris köper Stampen

Mediekonsortiet PNV Media köper en majoritetspost i Stampen Media och Göteborgs-Posten, skriver gp.se. Priset för 51 procent av mediekoncernen är 158 miljoner kronor.

I konsortiet ingår förutom norska Polaris Media även NWT Gruppen och VK-Media, enligt G-P.

I stampen Media ingår förutom Göteborgs-Posten bland annat Bohusläningen, Hallands Nyheter, Hallandsposten och TTELA.

Enligt uppgifterna köper konsortiet en majoritetsdel på 51 procent av aktierna. Huvudägare i konsortiet är börsnoterade Polaris Media. Förutom förvärv av existerande aktier värda 98 miljoner kronor sker en nyemission på 60 miljoner kronor, totalt 158 Mkr.

Stampen Media har gjort en spännande resa och är idag ett stabilt bolag med duktiga medarbetare och starka mediehus. Det här är en strategisk och långsiktig investering för oss och vi ser fram emot att leda och utveckla mediemarknaden tillsammans”, säger Per Axel Koch, koncernchef i Polaris Media i ett pressmeddelande.

Enligt Per Axel Koch bildades PNV Media som en kandidat för att köpa Mittmedia, som sedermera köptes av Di:s ägare Bonnier.

”Den affären blev inte av, men vi lärde oss mycket om Sverige och de möjligheter som finns här”, säger Per Axel Koch.

Största minoritetsägare i Stampen Media blir den gamla huvudägaren, familjen Hjörne, med 14,6 procent av kapitalet.

Polaris Media blir efter transaktionen en nordisk mediekoncern med 45 mediehus, varav 39 i Norge och sex i Sverige, dessutom tre gratistidningar i Sverige och är hälftenägare i bolaget Ortstidningar Väst.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies