ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Konsortium bjuder 87 kronor per aktie i Cherry

European Entertainment Intressenter lägger ett rekommenderat bud på spelbolaget Cherry på 87 kronor per aktie som enligt bolaget inte kan höjas. Totalt värderas Cherry till 9,2 miljarder kronor i erbjudandet. 

European Entertainment Intressenter kontrolleras av ett konsortium som bland annat består av riskkapitalbolaget Bridgepoint jämte Cherrystorägarna Prunus Avium, Klein Group och Pontus Lindwall.

Budet på 87 kronor per aktie innebär en premie på 20 procent jämfört med måndagens stängningskurs på 72,50 kronor per aktie och kan enligt pressmeddelandet inte höjas. 

Medlemmarna av konsortiet äger i samband med budet aktier motsvarande 47,4 procent av kapitalet och 37,9 procent av rösterna i bolaget. 

“Vi har följt Cherry under en lång tid och har stor respekt för den framgång som Cherry och dess ledningsgrupper har uppnått genom sin förmåga att driva innovation inom spelsektorn. Vi tror dock att det är enklare att närma sig många av de möjligheter och utmaningar som Cherry och dess dotterbolag står inför i en privat miljö, och med en mer gynnsam kapitalstruktur", säger Mika Herold, partner på Bridgepoint Advisers, i ett pressmeddelande. 

"Den föränderliga regulatoriska miljön kommer, tillsammans med nödvändiga åtgärder för att försvara och öka Cherrys marknadsandel över tid, att kräva omfattande investeringar", fortsätter han. 

Aktieägare som kontrollerar motsvarande 11,6 procent av kapitalet och 28,5 procent av rösterna i Cherry har åtagit sig att acceptera budet som även rekommenderas av den oberoende budkommittén. 

Cherry-aktien har haft ett bra år på Stockholmsbörsen och är i skrivande stund upp 47 procent sedan årsskiftet. Som högst var aktien uppe i drygt 87 kronor per aktie, alltså i nivå med budet, i slutet av november. 

  • Foto: Källa: Infront.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies