ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kone vill göra storaffär med Gardells industrijätte

  • Foto: JOEY ABRAIT

Finska hissbolaget Kone vill förvärva hela Thyssenkrupps hissdivision, som ligger ute för försäljning, sade det finländska bolagets vd Henrik Ehrnrooth till Bloomberg TV på fredagen.

Thyssen Krupp borde trots ett totalt övertagande av verksamheten fortsatt vara delägare i det nya bolaget, uppgav Henrik Ehrnrooth.

Vidare hävdade vd:n sig se betydande synergieffekter och förutspådde att godkännanden från marknadsmyndigheter var överkomliga.

EU har nyligen stoppat sammanslagningsförsök inom bland annat tågverksamhet då tyska Siemens och franska Alstom försökte nå en fusion. Inom stålsektorn har EU:s konkurrenskommissionär Margrethe Vestager stoppat just Thyssenkrupp, som försökte starta ett samriskbolag med indiska Tata Steel, vilket är en av orsakerna till att Thyssen nu undersöker avyttring av hissenheten.

Det är sedan tidigare känt att Kone förbereder ett bud. Thyssenkrupp har även sagt sig överväga att knoppa av och börsnotera hissdivisionen separat för att dra in kapital för att vända det krisartade läget i moderbolaget.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies