ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kommitté rekommenderar Kappahls ägare att tacka ja till bud

  • Foto: MAJA SUSLIN / TT

Den oberoende budkommittén i Kappahl, bestående av styrelsemedlemmar, rekommenderar enhälligt aktieägarna att tacka ja till Rune Anderssons Mellby Gårds bud på 20 kronor per aktie, enligt ett pressmeddelande.

Det var i slutet av juli som Rune Andersson genom sitt holdingbolag Mellby Gård la ett bud på resterande del av Kappahl, där Mellby Gård är huvudägare med 29,6 procent av röster och kapital. Budet på 20 kronor motsvarade en premie på 43 procent jämfört med föregående handelsdags stängningskurs.

Aktien reagerade med att risa 40 procent upp mot budnivån. På tisdagen stängde den på 19,50 kronor. 

Erbjudandet är villkorat av en acceptansgrad på minst 90 procent och kommer inte att höjas. Acceptperioden löper från den 23 augusti till 20 september.

Till grund för sin rekommendation har budkommittén enligt pressmeddelandet ett värderingsutlåtande från revisionsbyrån EY. Kommittén har också anlitat SEB Corporate Finance som finansiell rådgivare i samband med utvärderingen av erbjudandet.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer