ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Så mycket får Amazon-grundarens exfru i skilsmässan

Amazon-grundaren Jeff Bezos och exfrun MacKenzie Bezos har avslutat den utdragna processen att dela upp parets tillgångar. Det uppger MacKenzie Bezos på Twitter. 

Uppgörelsen innebär att MacKenzie Bezos behåller 25 procent av parets aktier i e-handelsjätten Amazon – en post värd 35,6 miljarder dollar, motsvarande drygt 330 miljarder kronor, rapporterar CNBC. 

MacKenzie Bezos skriver vidare att hon är glad att ge exmaken övriga 75 procent av de före detta makarnas aktier i bolaget samt 100 procent av rösträtterna. Hon kommer även att överlåta innehavet i Washington Post and Blue Origin till exmaken.

Enligt handlingarna inlämnade till USA:s värdepappersmyndighet kommer MacKenzie Bezos andel i Amazon uppgå till omkring 4 procent, vilket gör henne till tredje största ägare efter Jeff Bezos och Vanguard. MacKenzie Bezos andel gör henne även till världens tredje rikaste kvinna efter L'Oreal-arvtagerskan Françoise Bettencourt Meyers och Walmart-grundaren Sam Waltons dotter Alice Walton, rapporterar Financial Times. 

I ett separat inlägg på Twitter skriver Jeff Bezos att han är tacksam för exhustruns vänlighet i processen och att han ”ser fram emot ett nytt förhållande som vänner och delade vårdnadshavare”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer