ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Nedåt i New York – uppgången utraderad

  • Foto: TT

De ledande börsindexen i New York inledde med fallande noteringar på onsdagen efter förnyad oro för den ekonomiska tillväxten globalt. Gårdagens uppgångar är därmed utraderade.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 1,7 procent till 25.827. Det bredare indexet S&P 500 hade sjunkit 1,7 procent till 2.875, medan tekniktunga Nasdaq Composite backade 1,9 procent till 7.860.

Bland sektorerna var det energi- och finansbolag som gick sämst.

Under dagen korsades yieldkurvorna för den amerikanska tioåriga respektive tvååriga statsobligationen, ett fenomen som ofta förebådat en ekonomisk recession.

”Den amerikanska aktiemarknaden lever på lånad tid sedan yieldkurvan inverterats”, skrev Bank of Americas strateg Stephen Suttmeier.

Samtidigt kom statistik från Kina som visade att landets industriproduktion växte med 4,8 procent i juli, vilket var klart lägre än de 5,8 procent analytikerna hade räknat med.

Banker gick överlag svagt med nedgångar på mellan 2,5 och 4 procent för Bank of America, Citigroup och JP Morgan.

Ännu värre gick varuhuskedjan Macy's som rasade drygt 17 procent efter att ha redovisat resultat för årets andra kvartal som var långt under analytikernas förväntningar. Detta efter kraftiga prisnedsättningar under våren i syfte att bli av med osålda varor. Sektorskollegorna Nordstrom och Kohl's sjönk drygt 10 procent.

Mediabolaget CBS tappade 4,3 procent. Aktien har sänkts till underperform, från tidigare outperform, av Bernstein efter fusionen med Viacom.

Den kinesiska kafékedjan Luckin Coffee har redovisat en förlust på 0:48 dollar per aktie för det gångna kvartalet, vilket var svagare än den förlust på 0:43 dollar som väntades på förhand. Aktien backade 14 procent.

Även cannabisproducenten Tilray föll, 12 procent. Bolaget gjorde en förlust på 0:32 dollar per aktie i förra kvartalet, sämre än den förlust på 0:25 dollar som väntades. Det hjälpte inte att Tilray överträffade kvartalsprognoserna vad gällde försäljningen.

Efter USA-börsernas stängning på onsdagen väntas rapporter från bland andra Cisco.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 10 punkter till 1,60 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer