ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Klart: Konsortium lägger bud på Amer Sports

Ett konsortium lett av kinesiska bolag har nu lagt ett rekommenderat kontantbud på den finska sportkedjan Amer Sports.

Budet värderar Amer Sports, som bland annat äger svenskgrundade Peak Performance, till nästan 50 miljarder kronor. Budkursen på 40 euro per aktie innebär en premie på 39 procent jämfört med stängningskursen den 10 september, dagen innan Amer Sports meddelade att det fanns ett budintresse på bolaget.

Konsortiet som lägger bud består av kinesiska Anta Sports Products, private equity-firman FountainVest Partners och Tencent från samma land. I konsortiet ingår även ett bolag ägt av den kanadensiska affärsmannen Chip Wilson.

Investerarkonsortiet säger sig vilja investera "signifikant" med tid, tillgångar och kraft för att hjälpa Amer Sports att accelerera viktiga strategiska initiativ, bland annat att expandera i Kina. Planen är att Amer Sports ska fortsätta att drivas självständigt med en egen styrelse och oberoende av Anta Sports. 

Amers styrelse rekommenderar enhälligt budet. Ser man på Amer Sports ägarlista har cirka 7,9 procent av aktierna åtagit sig att acceptera budet.  4,3 procent ställer sig positiva till budet.

Citigroup var exklusiv finansiell rådgivare i affären och Freshfields Bruckhaus Deringer var juridisk rådgivare på internationell basis. 

Amer Sports handelsstoppades på fredagsmorgonen men stoppet hävdes 10.25 svensk tid.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies