Annons

Klart: Då gör Byggfakta börsdebut – värderas till 16,4 miljarder

Foto:Stina Stjernkvist/TT

Teknikbolaget Byggfakta har nu släppt sitt prospekt inför den stundande börsnoteringen där det framgår att debuten kommer att äga rum nästa fredag, den 15 oktober. Teckningskursen hamnar som tidigare indikerat på 75 kronor vilket ger en värdering av bolaget på 16,4 miljarder kronor.

Innehåll från ZenTreasuryAnnons

Treasury Management hos medelstora företag – fortfarande underskattat

Lars Nevalainen, grundare och vd, ZenTreasury
Lars Nevalainen, grundare och vd, ZenTreasury

Medan stora internationella företag investerar i dyra Treasury Management System (TMS) och även skapar sina egna interna banker, har medelstora företag avsevärt svårare att jobba med treasury management eftersom de ofta saknar finansiering, tid och expertis för att implementera ett dyrt TMS. Dessutom har dessa system sällan den flexibilitet som medelstora företag kräver.

På dagens globaliserade konkurrensutsatta marknad med stigande räntor och fluktuerande valutor är även medelstora företag i behov av en effektiv treasury management. Men varje medelstort bolag har sina egna specifika utmaningar. 

– Treasury management handlar om en generell likviditetshantering och att optimera bolagets finansiella resurser för korta och långsiktiga utgifter. Ändå sköter många medelstora företag detta manuellt via komplexa Excel-filer, säger Lars Nevalainen, grundare och vd, av SaaS-bolaget ZenTreasury. 

Stora fördelar för medelstora företag

Han menar att ZenTreasurys erbjudande av enkla och användarvänliga verktyg för treasury managent ger många fördelar för medelstora företag när det gäller sådant som att optimera sina treasury-processer och reducera kostnader. Lars Nevalainen ger några exempel: 

Minskade valutakostnader och exponeringsrisker genom att hålla rätt reserver av utländsk valuta, tillämpa hedging-tekniker – som valutaterminer eller swappar. Integrera e-dealingplatform som gör det möjligt att konkurrera med flera banker på en gång samt att korrekt ta hänsyn till valutakursfluktuationer i framtida kassaflödesprognoser.

Minskad resursarbetsbelastning för ekonomistyrning, som uppföljning av betalningar av inkommande och utgående kassaflöden.

Optimerad kassahantering som gör det möjligt att behålla det kassabelopp som krävs för att driva företaget. 

Minska kostnaderna för bedrägerier genom att förbättra kontroll, transparens och ansvarsskyldighet via en proaktiv, automatiserad övervakning av kassaflöden. Vilket möjliggör upptäckten av avvikelser vid ett så tidigt skede som möjligt.

– Den största fördelen är ändå att du spar tid och inte behöver upprätthålla Excel-filer manuellt. Det passar väl med företagets namn ”ZenTreasury”. Vår vision är att ”Zen” står för ”piece of mind”, att du har allting inom treasury under kontroll. När personen kommer till jobbet på morgonen tar det inte längre tid än att hämta en kopp kaffe för att hela systemet ska vara redo för att sätta igång, avslutar Lars Nevalainen. 

Om ZenTreasury AB:

ZenTreasury AB är ett finländskt SaaS-bolag med kunder i Sverige, Finland, Nederländerna, Storbritannien, Estland, Slovenien, Qatar, Dubai, Singapore och Sydafrika.

Kontaktinformation: info@zentreasury.com

Läs mer på zentreasury.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ZenTreasury och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera