ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Klart bättre resultat än väntat från Morgan Stanley trots miss för tradingintäkter

  • Foto: Michael Nagle

Den amerikanska storbanken Morgan Stanley brädar förväntningarna med ett resultat per aktie om 1,23 dollar. Även omsättningen var över förväntan i det andra kvartalet. Intäkterna från aktiehandeln minskade dock mer än väntat.

Analytikerna hade räknat med ett resultat per aktie om 1,15 dollar för det andra kvartalet enligt en sammanställning från Bloomberg.

Storbanken rapporterar intäkter på 10,2 miljarder dollar vilket även det var drygt 200 miljoner dollar över förväntan.

Resultaten var solida över hela storbankens verksamhet enligt en kommentar från vd:n James Gorman.

Intäkterna från aktiehandeln kom dock in under förväntan på 2,1 miljarder dollar, en minskning med 15 procent på årsbasis. Intäkterna från ränte-, råvaru- och valutahandeln minskade med 19 procent jämfört med fjolårets andra kvartal och var klart under snittprognosen på knappt 1,3 miljarder dollar.

Istället drevs resultatet av högre intäkter än väntat från investmentbankingverksamheten. Morgan Stanley rapporterar intäkter på knappt 1,6 miljarder, en minskning med 11 procent på årsbasis men över väntade 1,4 miljarder.

Till skillnad från flera sektorkollegor som rapporterat tidigare under veckan bjöd Morgan Stanley på ett bättre räntenetto än väntat. Storbanken rapporterar ett räntenetto på strax över 1 miljard medan analytikerkåren räknat med 991 miljoner dollar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer