ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Klädkedjan avbryter rekonstruktion: ”Kan vara slutet”

  • JC:s ägare Iliya Meric. Foto: Martina Huber

Klädkedjan JC har valt att avbryta sin rekonstruktion och det 57-åriga bolagets dagar kan därmed vara räknade. ”Det här kan vara slutet för JC”, säger ägaren Iliya Meric till branschsajten Market.

I mitten av februari meddelade den hårt pressade klädkedjan JC att de beviljats rekonstruktion av Stockholms tingsrätt. Då var bolagets ägare positiv till att kunna lösa bolagets problem men nu är det dystrare besked. På tisdagseftermiddagen skickade JC in en ansökan till Stockholms tingsrätt om att få avsluta rekonstruktionen.

”Det här kan vara slutet på JC. Våra affärer har inte utvecklats som jag hade hoppats på och då är det mitt ansvar att göra det här”, säger Iliya Meric till Market.

Rekonstruktören Jonas Premfors poängterar att beskedet inte automatiskt behöver leda till konkurs, även om det ofta blir påföljden.

”Det kan hända saker som gör att en rekonstruktion tas upp igen. Till exempel att det kommer in pengar som man har väntat på. Hur det blir för JC kan jag inte säga säkert, men just nu ser det mörkt ut”, säger han till sajten.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer