ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Kinneviks fiasko

Kinnevik säljer innehav i Millicom: ”En monumental dag”

Investmentbolaget Kinnevik har beslutat att sälja av 11 miljoner av sitt totala innehav om 38 miljoner aktier i Millicom genom ett publikt erbjudande. Resterande innehav i telekombolaget ska delas ut till Kinneviks aktieägare.

Kinnevik har lämnat in en ansökan till den amerikanska finansinspektionen för ett publikt erbjudande i USA om 11 miljoner aktier i Millicom, motsvarande 29 procent av Kinneviks totala innehav. Enligt ett pressmeddelande som publicerades sent på måndagskvällen svensk tid, ska kapitalet från avyttringen gå till nya investeringar.

Kinnevik har även utfärdat en depå till bankerna som genomför affären om att köpa upp till 1,65 miljoner aktier i Millicom under 30 dagar från erbjudandedagen.

Kinnevik äger för närvarande närmare 37,8 miljoner aktier i Millicom, motsvarande 37,2 procent av bolagets utestående aktier.

Villkorat en framgångsrik försäljning, avser styrelsen i Kinnevik föreslå en utdelning av det resterande innehavet i Millicom till Kinneviks aktieägare under december 2019, efter utgången av den 180 dagar långa inlåsningsperioden.

”Detta är en monumental dag för Kinnevik. Vår trettioåriga investering i Millicom har varit en enorm framgång för våra aktieägare. Med Millicoms starka historiska utveckling anser vi att tiden nu kommit för oss att frigöra kapital för att accelerera aktiviteten i vår privata portfölj”, säger Kinneviks vd Georgi Ganev, enligt pressmeddelandet.

I ett separat pressmeddelande på måndagen flaggar Kinneviks vd även för att bolagets utdelningar kommer att minska de närmsta åren eftersom investmentbolaget viktar portföljen mot tillväxtbolag.

”Efter genomförandet av våra offentliggjorda planer kommer vår portfölj vara mer viktad mot tillväxtbolag, vilket medför att våra ordinarie utdelningar under de närmsta åren kommer vara lägre än under tidigare år”, skriver Georgi Ganev i ett uttalande.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies