ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kinnevik-ägda Global Fashion Group förlänger teckningstid

  • Georgi Ganev, vd för Kinnevik – och styrelseledamot i Global Fashion Group. Foto: Martina Huber

Kinnevik-delägda nätmodehandlaren Global Fashion Group har i samråd med sina finansiella rådgivare beslutat att förlänga teckningstiden inför den stundande noteringen på Frankfurtbörsen.

Diskussioner pågår även om noteringsvillkoren, framgår av ett pressmeddelande från Global Fashion Group (GFG).

Det nya slutdatumet för när teckningsperioden löper ut är satt till 28 juni, tre dagar senare än ursprungsintentionen, och aktien väntas nu börja handlas först den 2 juli i stället för den 27 juni.

Den 17 juni, förra måndagen och samma dag som Kinneviks finanschef liksom sin kollega TMT-investeringschefen aviserade sin avgång, gick GFG ut med prisintervallet 6–8 euro per aktie inför börsnoteringen. I tisdagens pressmeddelande nämns inget om något nytt prisintervall eller om det omfattas av de noteringsvillkor som kanske ska ändras.

Kinnevik äger 35 procent av Global Fashion Group, som är det största onoterade innehavet för investeringsbolaget. Den 31 mars i år värderades innehavet till 4,1 miljarder kronor, eller 11,6 miljarder för hela bolaget.

Det motsvarar 5 procent av substansvärdet och är 24 procent högre än värdet tre månader tidigare, men mer än en miljard kronor mindre än ett år tidigare, den 31 mars 2018. Och Kinnevik har investerat ännu mer än så, 5,7 miljarder kronor, i nätmodehandlaren.

Uppvärderingen under det första kvartalet i år motiverades i Kinneviks kvartalsrapport med kraftig försäljningstillväxt, förbättrad lönsamhet och återhämtning för aktiepriserna hos GFG:s redan börsnoterade konkurrenter.

Med värderingen den sista mars är hela GFG värt 1,1 miljarder euro, vilket Kinnevik skriver motsvarar 0,7 gånger försäljningen de senaste tolv månaderna – det är multipeln investmentbolaget använder för att värdera sitt innehav.

Räknat på det ursprungliga teckningsintervallet, 6-8 euro, och de nu existerande 153 miljoner GFG-aktierna plus det maximala antalet som avser emitteras, 42,9 miljoner aktier, uppgår den tilltänkta värderingen inför noteringen till 1,2-1,6 miljarder euro, det vill säga 10–40 procent över Kinneviks senaste värdering. Detta tycks dock inte ha fallit i god jord hos investerarna.

Global Fashion Group omsatte 261 miljoner euro under årets första kvartal, 15 procent mer än samma period 2018, men går fortfarande med förlust. Den negativa rörelsemarginalen stärktes visserligen ett par procentenheter sedan ett år tidigare, men uppgick trots det till nästan minus 10 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer