ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Trots klagomål – spelbolagen får inte tillgång till ATG:s spelpooler

  • ATG:s vd Hasse Skarplöth. Foto: Jonas Eng

Kindred och Betsson klagomål till Konkurrensverket avslås. Speloperatörerna kommer inte att få tillgång till ATG:s spelpooler, enligt ett beslut på torsdagen.

Branschföreningen för onlinespel (BOS) skickade in sitt klagomål mot ATG i april, där de hävdade att hästspeljätten missbrukar sin dominerande ställning.  BOS yrkade på att Konkurrensverket skulle ålägga ATG att ge BOS-medlemmarna Kindred och Betsson tillgång till bolagets spelpooler, enligt ett pressmeddelande.

I första hand ville Kindred och Betsson få tillgång till poolerna på samma villkor som ATG:s nuvarande samarbetspartners, till exempel Stiftelsen Norsk Rikstoto, och i andra hand på ”skäliga kommersiella villkor”. Konkurrensverket kom dock fram till att ATG har rätt att fritt välja sina handelspartners.

”Det är ett sunt och välbalanserat beslut vi tagit emot från Konkurrensverket. Det råder en hård konkurrens på spelmarknaden och det är självklart att ATG själva ska avgöra vilka vi ingår avtal med”, säger ATG:s vd Hasse Lord Skarplöth.

Konkurrensverket hänvisar också till den pågående utredningen om den framtida finansieringen av hästsporten och påpekar att detta kan resultera i att förutsättningarna för att arrangera spel på hästar förändras.

ATG bedriver spelpooler under varumärken som V75 och Dagens Dubbel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer