ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kindred: Böter i Nederländerna bör inte påverka chanser till licens

Den nederländska spelmyndigheten KSA:s utredning av Kindred, som resulterade i böter på 470.000 euro, rör överträdelser av den gamla spellagen från 1964 och bolaget tror inte att boten kommer att påverka chanserna att få en licens när den nya spellagen träder i kraft. 

Det säger bolagets presschef Alexander Westrell till Nyhetsbyrån Direkt.

Inför den nya spellagen som väntas träda i kraft under det första kvartalet 2021 har KSA genomfört ett antal utredningar av europeiska spelbolag för att se huruvida de bryter mot den gamla spellagen från 1964. Och det är för överträdelser mot denna lag som Kindreds dotterbolag Trannel International nu har bötfällts.

"Det här är en bot för historiska händelser. Vi har sett att många andra bolag har fått böter och vi har misstänkt att vi också skulle få det", säger Alexander Westrell.

Han säger att beloppet, 470.000 euro, är mycket pengar, men hanterbart. Det som är viktigt är huruvida det kan komma att påverka en framtida licens under den nya lagstiftningen, vilket bolaget inte tror att det kommer att göra.

"Vi tror inte det. De diskussioner vi har haft med KSA tyder inte på att vi skulle behandlas annorlunda än andra. Däremot har det pratats om en "Cooling Off"-period. Men som vi har förstått så ska den börja gälla från det att lagen röstades igenom, och om vi sköter oss prickfritt från den 19 februari i år så ska det vara okej", säger Alexander Westrell.

Bolaget menar att det från och med att lagen klubbades igenom i februari har följt de uppsatta kriterierna "helt och hållet".

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer