ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kindred åker på miljonböter i Storbritannien

  • Foto: Andrey Popov

Den brittiska spelkommissionen har beslutat att Kindred ska betala 1,6 miljoner pund, motsvarande 19,2 miljoner kronor, i böter. Skälet är att en bedrägeridömd kund tillåtits spela.

Kunden har enligt spelkommissionen spenderat närmare 630.000 pund på Kindreds kasino Platinum Gaming och operatören misstänks ha brustit i kontrollen i flera led. Operatören borde för det första ha reagerat på de omfattande förlusterna som spelaren gjorde och övervägt att stoppa spelet. Men i stället tilläts kunden fortsätta.

Operatören har enligt spelkommissionen också brutit mot penningtvättsregler när man inte krävt besked från kunden på var pengarna kom ifrån.

”Det fanns svagheter i Platinim Gamings system och som en konsekvens har mer än en halv miljon pund av stulna pengar flutit genom bolaget. Det här är inte acceptabelt och jag uppmanar alla operatörer att noga läsa igenom det här fallet och lära sig en läxa så de inte gör samma misstag”, säger UKGC:s direktör Richard Watson.

En del av totalbeloppet, 630.000 pund, utgörs av att speloperatören betalar tillbaka de stulna pengarna. Resten är en ren bot.

Aktien har handlats ned under dagen och pressades ytterligare efter beskedet om böterna. Strax innan klockan halv elva noteras aktien ned 1,3 procent. 

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies