ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Kina öppet för partiellt avtal trots svartlistning

  • Foto: Ng Han Guan

Kina är fortfarande öppet för partiella avtal trots USA:s bojkott av 36 kinesiska bolag. Det uppger en källa till Bloomberg News. 

Enligt källan är Kina beredd att gå med på ett villkorat avtal så länge USA inte inför fler tullar, inklusive de två som planeras senare i oktober och i december. Kina skulle i sin tur gå med på att återgå till att importera amerikanska jordbruksprodukter. 

Tonläget inför torsdagens handelssamtal har trappats upp under veckan. USA har svartlistat 36 kinesiska företag och dragit in visum för flera kinesiska myndighetspersoner med hänvisning till frihetsberövanden av uigurer och andra muslimska minoriteter i nordvästra Kina.

Europabörserna tog ett skutt på beskedet. Storbolagsindex OMX30 klättrade från 0,6 procent på 1.615.87 punkter till knappt 1,2 procent på 1.624.27 punkter. Frankfurtbörsens Dax-index avancerade till 1,4 procent från 0,7 procent. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer