ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Handelskriget

Kina och USA överens om att lyfta tullar – glädjeskutt på Hongkongbörsen

  • Foto: Susan Walsh

Kina och USA har kommit överens om att lyfta tullar stegvis och proportionerligt i takt med att handelssamtalen går framåt. Hur stora dessa borttagna tullar blir i ”fas ett”-avtalet beror på innehållet i detta avtal. Det uppger Gao Feng, talesperson för det kinesiska finansdepartementet, på torsdagen enligt Bloomberg. 

Överenskommelsen kommer enligt Gao Feng efter ”konstruktiva samtal” mellan de båda ländernas representanter de senaste två veckorna, skriver Bloomberg.

Om USA bekräftar överenskommelsen hade den enligt Bloomberg kunnat staka ut vägen framåt till ett handelsavtal mellan länderna. Kinas krav har hela tiden varit att USA:s importtullar på kinesiska varor tas bort. 

Gao Feng uppgav även att han inte hade någon ytterligare information om var eller när ett ”fas ett”-avtal kommer undertecknas. 

Hongkongbörsens Hang Seng-index gick från en nedgång på 0,4 procent till en uppgång på 0,6 procent efter uttalandet. Även S&P 500-terminen stiger med omkring 0,5 procentenheter. 

Förhandeln hos IG pekar i sin tur på en uppgång för OMXS30 på omkring 0,6 procent vilket kan jämföras med 0,2 procent strax efter klockan åtta. 

  • Hongkongbörsens utveckling under torsdagen. Foto: Infront
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer