ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kina och förvärv lyfter Soltechs försäljning

Solenergibolaget Soltech redovisar en omsättning på 92,3 miljoner kronor, en ökning med hela 371 procent jämfört med motsvarande period 2018. Även resultatet höjdes rejält med stöd från bolagets verksamhet i Kina och förvärv.

Soltechs rörelseresultat landade på 11,4 Mkr för årets andra kvartal, en ökning från 0,1 Mkr under fjolårets andra kvartal.

Enligt vd Stefan Ölander drevs försäljningsökning av de förvärv bolagets gjorde i början av året samt en ökad affärsvolym i den kinesiska verksamheten.

Under kvartalet tog Soltech in 100,2 Mkr före emissionskostnader i en företrädesemission. 

”Detta innebär att vi har en stabil och stark plattform med både en god kassa och aktier som valuta för våra kommande förvärv, som är mitt huvudfokus under hösten”, skriver Stefan Ölander.

Han uppger att han räknar med att kunna presentera ytterligare förvärv under hösten. Senare i höst kommer ägarna också att få ytterligare information om den planerade listningen av ASAB som Soltech äger tillsammans med Advanced Solar Power Hangzhou.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer