ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Analyshus: Botten snart nådd för RV-marknaden

Analyshuset Kepler Cheuvreux spår en vändning på den amerikanska marknaden för husbilar och husvagnar. Därmed bör Dometic kunna stiga på Stockholmsbörsen.

Slutet närmar sig nu för den lagerkorrigering på den amerikanska marknaden för husbilar och husvagnar (RV-marknaden) som inleddes under förra året. 

Det menar Kepler Cheuvreux som nu skruvat upp sina vinstestimat för 2020 för Dometic, och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat tidigare på måndagen höjer analyshuset riktkursen till köp från behåll samtidigt som riktkursen justeras upp till 100 kronor från tidigare 70 kronor.

En av USA:s största återförsäljare av fritidsfordon, Campingworld, sade i förra veckan att deras orderestimat indikerar en vändning i leveranssiffrorna, vilket indikerar att lagerkorrigeringsfasen snart kan vara över.

Kepler räknar dock i detta scenario med en tillväxt inom RV-marknaden som är lägre än innan korrigeringsfasen inleddes, men som kompenseras av det snabbväxande fritidsbåtssegmentet, förvärv samt en fortsatt effektiviseringspotential, där kapitalmarknadsdagen den 28 maj väntas ge ytterligare vägledning om Dometics effektiviserings- och förbättringspotential.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies