ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kennametal gör åtgärder i Tyskland, kostar 60-75 miljoner dollar

Amerikanska Kennametal, som bland annat konkurrerar med Sandvik, vidtar åtgärder för att omstrukturera verksamheten. Åtgärderna ska bland annat leda till en förenklad struktur, framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer att stänga ned tillverkningsfabriker i tyska Essen och Lichtenau medan ett distributionscenter avvecklas i Neunkirchen. De föreslagna åtgärderna väntas ske under de kommande två åren. Nedstängningar under räkenskapsåret 2020 är inkluderat i ett tidigare aviserat omstruktureringsprogram och väntas bidra med årliga kostnadsbesparingar på 35-40 miljoner dollar. Engångskostnader om 55-65 miljoner dollar kommer att uppstå, meddelas det.

Nedstängningar under 2021 ska medföra årliga besparingar på ytterligare 25-30 miljoner dollar. Dessa kommer fullt ut att realiseras under året därpå. Bolaget räknar sammantaget med 60-75 miljoner dollar i engångskostnader under 2020 och 2021. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer