ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

”Kavastu” bemöter kritiken efter granskning i Di

  • Arne ”Kavastu” Talving. Foto: (C) ARNE TALVING

Arne ”Kavastu” Talving bemöter kritiken efter att Dagens industris analytiker Richard Bråse besökt hans utbildning ”Kavastus Trender”.

Det har stormat kring investeraren och Twitterprofilen Arne ”Kavastu” Talving under den senaste tiden. Hans strategi, avkastning och utbildningsturné har ifrågasatts av ”finans-twitter” och kritiken tog extra fart efter att Di:s analytiker Richard Bråse granskat hans utbildning ”Kavastus Trender”. 

Bråses betyg till utbildningen, som kostar 5.990 kronor inklusive moms, kan sammanfattas som ett ifrågasättande av "Kavastus" strategi och tveksamhet till den överavkastning på 25 procentenheter per år han säger sig prestera. 

Under måndagsförmiddagen ger Arne Talving svar på tal i ett Twitter-inlägg. 

”Idag är det populärt att 'kasta' skit på Kavastu. Faktum är att jag presterar till skillnad mot många andra och det med 60 olika bolag i portföljen. Självklart är det svårare att prestera långt över index med fondportföljer”, skriver han i ett inlägg där en skärmdump från en depå också syns.

På finanstwitter är lägret delat i inställningen till ”Kavastu”. 

”Kvasten blev precis Bråsad. Gissar på 50% ner i kursdeltagande efter denna analysen”, twittrar Discotrader med drygt 10.000 följare på plattformen. 

”Kul att Richard Bråse skriker SYN!”, twittrar LivetsomTrader med drygt 21.000 följare.

Bland de som rycker ut till försvar syns Molltrade med drygt 3.500 följare. 

”Kan inte hjälpa att tänka 'svensk avundsjuka' och att man bara får tjäna pengar som löneslav i detta land. Allt annat är kontroversiellt. Om ngn är villig betala för Kavastu Trender eller gå på vilken annan föreläsning som helst - låt de. De har själva valt det”, twittrar Molltrade-kontot.

I slutet av oktober meddelade Arne Talving att han skulle sluta beröra/kommentera sin egen portfölj på Twitter efter all ”pajkastning mot kontot”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer