ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Katastrofsiffror för Boeing – och flygförbudet kan förlängas

  • Foto: Ted S Warren/AP

Dödskrascherna med Boeings olycksmodell 737 Max har slagit hårt mot bolaget. Ytterligare ett bevis kom när bolaget på tisdagskvällen presenterade sina leveranssiffror för det tredje kvartalet.

Den amerikanska flygtillverkaren levererade totalt 63 flygplan i det tredje kvartalet, som avser juli till och med september i bolagets brutna räkenskapsår. Siffran är en kraftig försämring jämfört med det tredje kvartalet i fjol då Boeing levererade totalt 190 plan för kommersiell verksamhet.

Hittills i år har bolaget levererat totalt 302 flygplan. Vid utgången av september förra året hade bolaget levererat 568 flygplan.

Siffrorna är det senaste beviset på krisen som drabbat bolaget efter att modellen 737 Max fått flygförbud i mars efter två olyckor som kostade totalt 346 människor livet. Under september månad levererades endast två plan av modellen, jämfört med 61 stycken för ett år sedan.

Boeing drabbades också av fler negativa besked under tisdagen. Tidigare under dagen meddelade den europeiska flygsäkerhetsmyndigheten EASA att det kommer krävas fler tester innan 737 Max kan återtas i drift. Enligt Wall Street Journal kan det medföra ytterligare fördröjning innan det globala flygstoppet hävs.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer