ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Spelbolaget rusar efter kammarrättens beslut

  • Foto: Pressbild

Under sommaren förra året drog Spelinspektionen tillbaka den svenska spellicensen för Global Gaming 555:s dotterbolag SafeEnt. Kammarrätten i Jönköping kommer nu pröva om Spelinspektionens beslut var korrekt. Global Gaming 555 rusar närmare 40 procent på onsdagseftermiddagen.

”Vi är naturligtvis lättade över att kammarrätten i dag meddelat prövningstillstånd i frågan. Vi hoppas att kammarrätten slutligt kommer dela vår uppfattning att Spelinspektionens beslut var oproportionerligt och felaktigt”, uppger Tobias Fagerlund, Global Gamings vd i ett pressmeddelande.

Spelinspektionens beslut överklagades till förvaltningsrätten som den 12 november förra året beslutade att avslå överklagandet. Förvaltningsrättens beslut överklagades därefter till Kammarrätten i Jönköping, som i dag meddelat prövningstillstånd. 

Safeent är ett helägt dotterbolag till Global Gaming 555 som drivit sajten Ninja Casino. Den 17 juni återkallade Spelinspektionen Safeents licenser efter att myndigheten bland annat upptäckt allvarliga brister gällande spelansvar och i arbetet mot penningtvätt.

Global Gaming 555 rusar med drygt 40 procent på onsdagseftermiddagen men ser man på kursutvecklingen det senaste året är aktien ner närmare 80 procent.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer