ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Källor: Utmanarbank i samtal om försäljning av låneportfölj

  • Foto: Chris J. Ratcliffe

Den pressade utmanarbanken Metro Bank för samtal om att avyttra en del av sin låneportfölj till den amerikanska hedgefonden Cerberus Capital Management, rapporterade Sky News i söndags med hänvisning till källor.

Den aktuella lånestocken uppges ha ett värde om 500 miljoner pund, motsvarande cirka 5,9 miljarder kronor, och en sådan affär skulle kunna ha en positiv effekt på bankens finansiella ställning. Transaktionen kan äga rum så tidigt som på onsdag, uppger en källa till Sky News, och skulle därmed sammanfalla med Metro Banks rapportsläpp.

Utmanarbanken köpte i februari 2018 en portfölj av den amerikanska hedgefonden innehållande lån av typen buy-to-let, till ett värde av 520 miljoner pund. Av Cerberus Capital Management har Metro Bank de senaste åren köpt tillgångar till ett värde av över 1 miljard pund, framgår det av artikeln.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer