ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Källor: Trump överväger återigen sänkt kapitalvinstskatt

USA:s president Donald Trump ska på onsdagen träffa sina ekonomiska rådgivare för att diskutera huruvida administrationen ska sänka skatten på kapitalvinster genom att indexera vinster till inflationen.

Det uppger tre personer med insyn i ärendet för Dow Jones. 

Administrationen har diskuterat förslaget i flera månader men är oense om hur man ska gå framåt och runda kongressen. Rådgivarna kommer nu diskutera de legala och regulatoriska problemen som följer och presentera en rad breda alternativ för sänkta skatter för presidenten. 

Donald Trump lyfte förslaget i augusti, men vände dagen efter och sade att det skulle vara "något elitistiskt" eftersom det gynnar rika. Han lyfte det dock igen en vecka senare när han hyllade en debattartikel av senatorn Ted Cruz och debattören Grover Norquist som menade att det skulle frigöra "orealiserad potential i hela ekonomin". 

"En idé gillad av många?", twittrade presidenten då. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer