ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Källor: Johnsons ministrar planerar uppror om det blir avtalslös brexit

  • Storbritanniens premiärminister Boris Johnson. Foto: TT/AP

Flera ministrar i Boris Johnsons regering kommer att avgå om premiärministern gör verklighet av sitt hot att låta Storbritannien lämna EU utan ett avtal på plats. Det uppger källor för The Times.

Bland de ministrar som enligt uppgifterna kommer att lämna sina poster finns hälsoministern Matt Hancock, kulturministern Nicky Morgan, ministern för Nordirland Julian Smith, justitieministern Robert Buckland och justitiekanslern Geoffrey Cox.

Källan är enligt tidningen en anonym minister, som uppger att ett ”mycket högt antal” ministrar är beredda att säga upp sig. De uppges också ha varnat Johnson för den allvarliga risken för en återgång till direktstyre i Nordirland och kritiserade också Johnsons rådgivare Dominic Cummings.

”Det är regeringen som ska sätta strategierna, inte tjänstemän. Om detta är ett försök att ändå göra så kommer det att misslyckas”, säger en annan minister anonymt till The Times.

I går anklagade EU premiärministern för att försöka skjuta över skulden för de misslyckade brexitsamtalen på EU, rapporterar TT.

Storbritanniens utträdesdatum är satt till den 31 oktober.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer