ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Källor: 4.000 får lämna Wework

  • Foto: Bryn Colton

Det krisdrabbade kontorsföretaget Wework planerar att säga upp 4.000 anställda. Det uppger källor till Financial Times.

Uppsägningarna är den första delen av japanska investmentbolaget Softbanks räddningsplan efter att de tog över kontorsbolaget under veckan. I första hand är det vaktmästare och liknande personal som drabbas av uppsägningarna. Wework har i dag 14.000 anställda.

Softbank tog över Wework på tisdagen genom att bland annat köpa aktier för 1 miljard dollar i moderbolaget We av Adam Neumann. Adam Neumann kommer även att få ersättning för konsulttjänster från Softbank på 185 miljoner dollar. 

En annan del av Softbanks räddningsplan är att dra sig tillbaka från Kina, Indien och stora delar av Latinamerika och i stället fokusera på USA, Europa och Japan.

Wework har för närvarande en beläggningsgrad under 80 procent på sina kontor. Det nya målet är att ha mer än 90 procent av kontorsytorna uthyrda.

Planerna framkom när Weworks nya ordförande, Marcelo Claure, som även är ordförande för amerikanska telekomjätten Sprint, presenterades för de anställda.

Softbank presenterade på tisdagen en ny finansiering av Wework som innebär att företaget enligt New York Times värderas till 7 miljarder dollar, till skillnad från de 47 miljarder som företaget värderades till innan det fiaskoartade försöket att börsnotera kontorsbolaget.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer