ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Källa: Kina vill göra Macao till ett nytt Hongkong

  • Foto: Kin Cheung

Kinas president Xi Jinping väntas i samband med sitt besök till Macao nästa vecka tillkännage en ny policy om att bredda stadens ekonomi mot finans. Det rapporterar Reuters med hänvisning till flera företagschefer och tjänstemyndighetspersoner.

Macao, som firar 20 år av att ha återvänt till Kina, är i dag mest känd för att vara en kasinometropol.

Stadens utbredning mot finans betraktas vara en belöning från Peking-regeringen för att staden inte upplevt samma anti-regeringsprotester som Hongkong.

”Finansbranschen brukade vara något reserverat för Hongkong. Vi brukade ge alla gynnsamma policys till Hongkong men nu vill vi diversifiera”, sade en tjänstemyndighetsperson.

Enligt uppgift väntas en börs i yuan bli inrättad i Macao och staden får även tillgång till mark som ligger i Fastlandskina.

Macao och Hongkong styrs båda enligt konceptet ”ett land, två system”. Medan Hongkong tidigare hade en brittisk överhöghet har Macao varit i länderna på portugiserna. Staden återlämnades 1999 till Kina. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer