ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kabe varslar anställda inför chockhöjning av skatt på husbilar

  • Foto: Kabe

Husvagns- och husbilstillverkaren Kabe varslar 25 anställda om uppsägning. Anledningen uppges vara regeringens kommande höjning på skatten på nya husbilar vid årsskiftet - vilket väntas minska försäljningen av nytillverkade husbilar ordentligt, rapporterar Jönköpings-Posten

"Orderingången är relativt bra fortfarande, men i tisdags fick vi besked från Trafikstyrelsen om att regeringen kommer att höja skatten rejält senast årsskiftet. Vi pratar då om en höjning från 14 000 kronor till runt 28 000 per år per nyregistrerad husbil. Det är mycket", säger Alf Ekström, vd på Kabe till Jönköpings Posten. 

Kabes anställda meddelades om varslet under onsdagen och nu kommer fackliga förhandlingar inledas. Bolaget har i nuläget ungefär 600 anställda. Inga tjänstemän omfattas av varslet

”Vi ser ju till naturliga avgångar och sådant i första hand, sedan kan det bli tal om omflyttningar”, säger Alf Ekström till tidningen.

Nedskärningarna är inte de första för Kabe i år. I början av januari varslades 24 anställda om uppsägning. Vid bägge nedskärningarna handlade det om anställda på tillverkningsavdelningen. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer