ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Kabe gör sitt bästa kvartalsresultat någonsin

Kabe rapporterar sitt bästa kvartalsresultat någonsin för årets tre första månader. Men marknaden i Norden har blivit mer avvaktande, enligt husvagns- och husbilsföretaget.

Kabes rörelseresultat uppgick till 48 miljoner kronor under kvartalet, en ökning med 9 procent från i fjol och det bästa som bolaget någonsin mäktat med. Samtidigt ökade omsättningen ännu mer, med 11 procent till 652 Mkr. Rörelsemarginalen minskade marginellt främst beroende på genomförda produktionsanpassningar, enligt Kabe.

”Leveransförseningar från en del underleverantörer av vitala komponenter under hösten 2017 påverkade och försenade Kabes leveranser till återförsäljare under 2018 med höjda lagervolymer av både nya och begagnade fordon som följd”

Produktions- och leveransstörningarna bedöms vara åtgärdade under den kommande försäljningssäsongen.

Orderingången för både Kabes och Adrias husvagnar och husbilar har fortsatt på ett positivt sätt. Kabe bedömer dock att de ökade lagernivåerna hos återförsäljarna kommer att påverka verksamhetsåret 2019 och har därför gjort vissa produktionsanpassningar.

”Efter många års kontinuerlig uppgång har totalmarknaden för husvagnar och husbilar i Norden blivit mer avvaktande”, skriver Kabe.

Aktien stiger 4,7 procent efter rapportsläppet.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies