ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Dagens vinnare och förlorare

K-Fastigheter fortsätter rusningen – mystisk uppgång i Betsson

Opus budrusar samtidigt som börsnykomlingen K-Fastigheter fortsätter sin premiäruppgång. Tyngre går det för börsraketen Sectra som rekylerar ned efter fredagens rapport.

Dagens vinnare

Kullagerbolaget SKF utmärker sig på storbolagslistan OMXS30 med en uppgång på 1,8 procent.

Bilbesiktningskedjan Opus stiger 29,1 procent till att handlas för 7,72 kronor. På måndagsmorgonen lade riskkapitalbolaget Searchlight Capital, tillsammans med vd Lothar Geilen ett bud på bolaget som uppgick till 7,75 kronor per aktie kontant. Opus största ägare RWC Asset Management meddelade strax efter att man i nuläget inte accepterar erbjudandet.

K-Fastigheter, som börsnoterades i fredags, fortsätter rusa. Premiärdagen slutade med en uppgång på 55 procent jämfört med noteringskursen, och på måndagen fortsätter aktien upp ytterligare 10,5 procent.

E-handelsbolaget Boozt stärks 3,2 procent efter nyheten om att bolaget upprepar sin helårsprognos för 2019 efter, en vad bolaget kallar, framgångsrik Black Friday.

Teleoperatören Millicom stiger 2,1 procent efter att ABG Sundal Collier höjt rekommendationen för aktien två steg, till köp från tidigare sälj.

Spelbolaget Betsson stiger 4,0 procent utan att några nyheter har presenterats. SEB tillhörde de banker som låg tyngst på köpsidan.

 

Dagens förlorare

På OMXS30 går det tungt för Handelsbanken som backar 0,8 procent. Även teleoperatörerna Telia och Tele2 backar med 0,3 respektive 0,7 procent.

Medicinteknik- och cybersäkerhetsbolaget Sectra rekylerar 5,4 procent efter fredagens rapportrusning som slutade med en uppgång på 13,2 procent. Aktien är ändå upp 102 procent hittills i år.

Bostadsutvecklaren Oscar Properties fortsätter att bjuda på volatil handel och faller 5,1 procent. I dag avslutas den förlängda anmälningstiden i utbyteserbjudandet för preferensaktier mot stamaktier.

Fastighetsbolaget SBB har en tung dag på börsen och handlas ned 4,6 procent efter att ha stigit 10,4 procent i fredagens handel.

På First North rasar mätinstrumentbolaget Serstech 21,0 procent efter att ha gått ut med att det kommer bli svårt att nå omsättningsmålet på 150 miljoner kronor nästa år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer