ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Juventus ger sig ut på räntemarknaden för att bekosta Ronaldo-värvning

  • Foto: Alessandro Di Marco

Juventus tänker utnyttja räntemarknaden för att bekosta värvningen av superstjärnan Cristiano Ronaldo, skriver Financial Times.

Klubben är börsnoterad i Milano och har de senaste åren varit en sällsynt god investering. Aktien har stigit över 300 procent de senaste två åren. 

Nu ska klubben också göra entré på räntemarknaden genom att ställa ut femåriga obligationer med en ränta på runt 3,5 procent för att ta in 150 miljoner euro. Cristiano Ronaldo kostade 100 miljoner euro när han köptes från Real Madrid efter förra säsongen.

I prospektet för obligationen poängteras att klubbens omsättning har ökat med 161 procent de senaste åtta åren, till 402 miljoner euro 2017/2018. Något annat som lyfts fram är Agnelli-familjen, klubbens största ägare sedan 1923.

Det är dock inte första gången en klubb går till räntemarknaden på det hela taget. I slutet på 2017 tog Milanoklubbarna Inter och Milan har hunnit före. I fallet Milan slutade det med att aktivistfonden Elliott, som anlitats för obligationsemissionen, tog över hela klubben sedan den kinesiska tidigare ägaren inte klarat av skuldbördan.

Gällande Juventus obligationer noterar Financial Times att de kommer att säljas utan kreditbetyg.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer