1515
Annons

Juncker: Frihandelsuppgörelsen mellan EU och USA står fast

Foto:Markus Schreiber

EU:s uppgörelse med USA om frihandelsförhandlingar ligger fast. Det går att lita på president Donald Trumps ord.

Wall Street stänger ner för femte dagen i rad

De dystra tongångarna fortsätter att eka genom Wall Street-kvarteren och för femte dagen i rad stängde huvudindexen på rött.

Dow Jonex instruiindex tappade 1,1 procent samtidigt som det bredare S&P 500-index backade 1,0 procent. Tekniktunga Nasdaq Composite försökte hålla emot men lyckade inte stänga högre än 0,5 procent minus.  

Gymkedjan Planet Fitness steg omkring 1,5 procent. Raymond James har höjt sin rekommendation för aktien till starkt köp, med bedömningen att kedjan är motståndskraftig mot en eventuell recession och att den har en gynnsam skuldsättning.

Men allt var inte dystert. För kasionbranschen kom goda nyheter i form av att coronarestreiktionerna börjar lättas till den kinesiska regionen Macau, vilket fick en rad kasinobolag att lyfta: 

Las Vegas Sands bjöd på en uppgång om över 11,7 procent och Wynn Resorts toppade S&P 500 på plus 12,0 procent. 

Starkt gick det även för tekniksektorn vars korresponderade index inom S&P 500 var upp 0,6 procent. Apple och Microsoft ökade 0,2 respektive backade 0,2 procent i den tilltagande sura börsmiljön.

Fallande oljepriser satte också press på energiaktierna, Chevron tappar 2,4 procent och Exxon med 2,0 procent. Även bankerna har det motigt med Citi ner 2,7 procent och Goldman Sachs med 2,4 procent.

/Texten uppdateras.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera