ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
Brexit

Johnson möter Juncker om brexit i dag

  • Boris Johnson. Foto: Sean Kilpatrick

I helgen jämförde han sin nation med seriefiguren Hulken. I dag får vi se om Boris Johnson kan leva upp till det.

Efter allehanda möten på tjänstemannanivå höjer Storbritanniens premiärminister brexitförhandlingarna till högsta nivå.

Boris Johnson träffar i dag EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker för en arbetslunch i Luxemburg.

Premiärministern skriver i måndagens The Daily Telegraph att de närmaste dagarna blir avgörande för hans möjligheter att nå ett avtal, och att en överenskommelse med EU är hans mål.

"Om vi kan göra tillräckliga framsteg de närmaste dagarna har jag för avsikt att åka till det avgörande EU-toppmötet den 17 oktober för att slutföra avtalet som kommer att tillvarata intressen för företag och invånare på båda sidor Engelska kanalen och på båda sidor av gränsen på Irland", skriver Johnson, och fortsätter:

"Jag tror helhjärtat på att vi kan göra det, och jag tror att ett sådant avtal ligger i såväl Storbritanniens som våra europeiska vänners intresse."

Det är mjukare ord än de han uttryckte till tidningen Mail on sunday, där han sade att Storbritannien ska ta sig ur EU med superkrafter.

”Ju argare Hulken blir desto starkare blir han”, sade Boris Johnson till tidningen.

Trots riskerna för ett avtalslöst brittiskt utträde den 31 oktober tycker sig Johnson se "grova konturer av en uppgörelse".

”Vi arbetar oerhört hårt för att nå ett avtal, hävdade premiärministern i fredags.”

Utöver Juncker och EU:s chefsförhandlare Michel Barnier kommer Johnson även att i kväll möta Luxemburgs premiärminister Xavier Bettel.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer