ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Johnson & Johnsons rapport mumma för danskarna

  • Foto: Scott Eells

Johnson & Johnson, amerikansk tillverkare av hälso- och sjukvårdsprodukter, redovisar ett justerat resultat per aktie på 2,58 dollar för det andra kvartalet 2019. Bolaget redovisar även siffror som får danska Genmabs aktie att stiga.

Analytikernas förväntningar var ett resultat på 2:45 dollar per aktie, enligt Bloomberg News snittprognos.

Intäkterna var 20,6 miljarder dollar. Väntat var intäkter på 20,3 miljarder dollar.

Den globala försäljningen av Darzalex (daratumumab) uppgick till 774 miljoner dollar under det andra kvartalet 2019 (511), jämfört med väntade 553 miljoner dollar enligt Bloombergs estimatkonsensus. 

Köpenhamnsnoterade Genmab får royalties på den globala nettoförsäljningen av Darzalex enligt licensavtalet med Janssen Biotech. Genmab-aktien vände upp från nollan till plus 2 procent efter Johnson & Johnsons rapport.

Johnson & Johnson justerar upp sin försäljningsprognos för helåret 2019. Vinstprognosen kvarstår samtidigt. Nu räknar J&J med en försäljning på 80,8-81,6 miljarder dollar för helåret. Den tidigare prognosen var 80,4-81,2 miljarder dollar.

Vidare upprepar bolaget prognosen om ett justerat resultat per aktie på vinst upprepas 8:53-8:63 dollar. Väntat inför rapporten var en justerad vinst per aktie för helåret som låg på 8:60 dollar och en försäljning på 81,2 miljarder dollar, enligt Bloomberg News konsensus.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer