ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Joe Bidens vill ställa Trump inför riksrätt: ”Han har svikit denna nation”

  • Foto: Kate Flock

Den tidigare vicepresidenten Joe Biden ställer sig bakom riksrättsåtalet mot USA:s president Donald Trump, rapporterar Business Insider.

Det var under ett kampanjmöte på onsdagen som demokraten Joe Biden för första gången deklarerade att han står bakom att en riksrättsprocess inleds mot Donald Trump.

”Donald Trump har brutit mot sitt ämbete, svikit denna nation och begått orimliga handlingar”, sa han under sitt tal i New Hampshire.

Joe Biden menade också att Trump ”skjuter hål i konstitutionen, och att vi inte kan låta honom komma undan med det”.

Donald Trump själv var inte sen med att svara på Joe Bidens utspel. På sin Twitter skriver presidenten att det är ”patetiskt att se sömnige Joe Biden, som med sin son Hunter, och till skada för amerikanska skattebetalare, har lurat minst två länder på miljontals dollar, och kräver att jag ska ställas inför riksrätt – när jag inte har gjort något fel.”

Representanthusets demokratiska talman Nancy Pelosi inledde en formell riksrättsprocess mot Donald Trump i slutet av september, sedan det blivit känt att han försökt pressa Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj att utreda korruptionsmisstankar mot Joe Biden och hans son Hunter Biden.

Donald Trump menar att Joe Biden använde sin position som vicepresident för att stoppa en ukrainsk utrdning som gällde ett gasbolag, som Joe Bidens son Hunter Biden var engagerad i.

På tisdagen meddelade Vita huset att man inte kommer att medverka i den utredning som rör en riksrättsprocess mot Donald Trump eftersom anklagelserna ”legitim konstitutionell grund.”

Joe Biden har meddelat att han kandiderar till att bli Demokraternas representant i presidentvalet nästa år. Tidigare var han vicepresident bakom Barack Obama mellan 2009 och 2017.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer