1515
Annons

Jefferies inleder bevakning av Viaplay – här är dagens rekar

Jefferies inleder bevakning av Viaplay Group med en behållrekommendation. Här är tisdagens riktkurs- och rekommendationsförändringar.

Innehåll från Advokatfirman MORE EvenderAnnons

Bristande finansiell regelefterlevnad kan bli mycket kostsam

Det blir allt svårare för företag att säkra sin finansiella regelefterlevnad med de snabba förändringar som sker i en alltmer komplex regulatorisk miljö. Det gör att det har blivit allt viktigare att välja en juridisk partner som har spetskompetens inom området när du exempelvis ska säkra din löpande verksamhet, lansera nya produkter eller är intresserad av företagsförvärv inom finanssektorn.

– Den snabba utvecklingen har gjort att det är betydligt mer riskfyllt att driva företag inom den finansiella sektorn idag och mycket svårare för företag att ensamt säkra sin regelefterlevnad, menar Martin Orehag, advokat och delägare på MORE Evander. 

Det har under de senaste åren varit en otroligt snabb utveckling av det finansiella regelverk som företag inom den finansiella sektorn måste följa, där de nya reglerna tas fram på EU-nivå. Att inte följa regelverket kan leda till bland annat varning och mycket kännbara böter, och i sista hand att de tillstånd som företag har hos Finansinspektionen dras tillbaka.

– Ofta leder tillsynsprocesser av Finansinspektionen även till en stor negativ medial påverkan. Därför är det viktigt att få juridisk experthjälp i de här frågorna så att man gör rätt från början och undviker dyra misstag, berättar Martin Orehag. 

Stor fokus på den finansiella sektorn

Advokatbyrån MORE Evander hjälper idag bland annat värdepappersbolag, fondbolag, betalinstitut och finansiella institut med både enstaka projekt eller löpande compliance- och riskuppdrag. Byrån bistår också med juridisk expertis och projektledning vid ansökningsprocesser och företagsförvärv. MORE Evander har under de senaste åren haft ett stort fokus på IT och den finansiella sektorn och byggt upp en spetskompetens inom dessa sektorer. 

– Vi har lång erfarenhet av att arbeta med både IT och regelefterlevnadsfrågor inom finanssektorn. Därför ligger vi idag i framkant inom området och förstår den snabba digitala utveckling och den verklighet som många av våra kunder verkar i. Det är en förutsättning för att vi ska kunna hjälpa våra klienter med kvalitativ expertis kring de alltmer komplexa frågeställningar som dyker upp.  

Som en relativt liten advokatbyrå, med 11 anställda, har MORE Evander alla fördelar en liten byrå kan ha när det gäller att bygga upp ett nära, personligt kundsamarbete. Samtidigt har byrån, tack vare sitt medlemskap i ADVOC, tillgång till global expertis från mer än 5 500 jurister och de advokatbyråer de arbetar för och kan stötta sina kunder både i Sverige och internationellt. Med ett nära kundfokus blir också digitaliseringsutvecklingen på den egna byrån en allt viktigare fråga.  

– Vi behöver verkligen inom advokatbranschen göra det enklare för våra klienter och komplettera våra traditionella konsulterbjudanden med digitala. Vi håller just nu på att ta fram olika digitala lösningar och först ut så sjösätter vi en digital avtalsplattform som bygger på det juridiska hantverket och de frågor vi stöter på. En lösning som vi tycker har saknats på marknaden och som många av våra klienter har efterfrågat, avslutar Martin Orehag.

Om MORE Evander 

MORE Evander är mer än bara en advokatbyrå. Kombinationen av den branschkunskap – särskilt inom IT och finansmarknaden - och vår juridiska kunskap gör oss till en juridisk och affärsmässig partner. Med syftet att bygga långsiktiga relationer kan vi förstå klienters verksamhet och visioner, vilket tillsammans med vår erfarenhet och internationella anknytning ger våra klienter den bästa rådgivningen. 

Läs mer här!   

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman MORE Evender och ej en artikel av Dagens industri

Jefferies sänker SKF till underperform – här är dagens rekar

Foto:echoevg / Getty

Jefferies sänker sin rekommendation för SKF medan Carnegie skruvar ned sin riktkurs för NCC. Här är en sammanställning av tisdagens rekommendations- och riktkursförändringar.

Jefferies sänker sin rekommendation för SKF från neutral till underperform. Riktkursen ligger på 123 kronor. SKF avslutade måndagen på 146,5 kronor. 

SEB sänker riktkursen för Cloetta från 32 till 30 kronor per aktie. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 17,6 kronor. 

Jefferies sänker riktkursen för Byggfakta från 50 till 45 kronor. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 24,72 kronor. 

SEB höjer riktkursen för Handelsbanken från 117 till 137 kronor per aktie. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 93,1 kronor. 

Carnegie sänker riktkursen för NCC från 150 till 120 kronor per aktie. Rekommendationen köp upprepas. Aktien stängde på 83,05 kronor. 

Handelsbanken Capital Markets har ändrat sina kortsiktiga – på tre månaders sikt - rekommendationer för tre finländska verkstadsbolag. Metso Outotec sänks från köp till sälj och Cargotec sänks från behåll till sälj medan Kone höjs från behåll till köp. 

Oddo sänker riktkursen för H&M från 120 till 95 kronor. Rekommendationen underperform upprepas. Aktien stängde på 104,34 kronor. 

Texten kan komma att uppdateras. 

Källor: Nyhetsbyrån Direkt, Finwire, Bloomberg. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera