ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Jeff Bezos: Utvecklingen inom bilindustrin är fascinerande

  • Foto: Patrick Semansky

Amazons storägare och vd Jeff Bezos är väldigt fascinerad över den senaste tidens utveckling inom bilindustrin. Det sade han vid ett personalmöte, rapporterar CNBC.

Detta var ett av skälen till varför Amazon nyligen deltog i en finansiering av elbils-startupen Rivian i februari som uppgick till 700 miljoner dollar.

"Om man tittar på bilindustrin nu, så är det så många saker som händer med Uber-ization, elektrifieringen, uppkopplade bilar - det är fascinerande", sade Jeff Bezos. "Det kommer att bli mycket spännande att följa och delta i, jag är väldigt upprymd över utvecklingen för hela den industrin."

Kommentaren kastar ett ljus över hans intresse för bilindustrin, där Amazon i februari klev in i sektorn i och med aktieköpet i Rivian och i startupen Aurora som utvecklar teknik för självkörande bilar.

Investeringar i självkörande teknik kan också slutligen komma att stödja Amazon att erbjuda snabbare och billigare leveranser, liksom automatisering inom andra områden såsom butiker utan kassapersonal.

Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies