ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Järnmalmspriset lyfter på krympande leveranser från gruvjätte

Järnmalmspriset steg på tisdagsmorgonen efter att gruvjätten Rio Tinto presenterat sina försäljningssiffror för det andra kvartalet, som visade att järnmalmsleveranser minskat med 3 procent till följd av en tropisk cyklon. BHP presenterar motsvarande data imorgon. 

Priset på järnmalm fick även stöd från en stabil efterfråga från stålproducenter, kinesiska stål- och aluminiumproducenter noterade rekordhöga produktionsnivåer i juni. Järnmalmen är nu upp 75 procent sedan årsskiftet. 

Övriga basmetaller noterade mestadels uppgångar. Nickel var upp 1,8 procent medan zink var ned 0,3 procent. 

På fredagsmorgonen hade WTI-oljan gått ned drygt 0,3 procent och handlades till 56:43 dollar per fat. Nordsjöoljan Brent backade även 0,1 procent till 66:43 per fat. Produktionen i mexikanska golfen har återupptagits efter att den väntade stormen passerade över helgen. 

Priset på guld var marginellt ned inför amerikansk statistik som väntas under dagen. Fokus ligger på amerikanska detaljhandels- och industriproduktionssiffror som indikerar tillståndet för ekonomin. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer