1515
Annons

Japans kärn-KPI steg som förväntat i augusti

Kärn-KPI (KPI exklusive färska livsmedel) för hela Japan steg 0,5 procent i augusti jämfört med samma månad året före.

Innehåll från MTEK IndustryAnnons

MBrain – ett tillverkningssystem byggt på fabriksgolvets logik

Överlägsna tillverkningsprocesser krävs för att skapa och bibehålla konkurrenskraft. Det är därför som globala kunder såsom Swegon, Polarium, Cake och Koenigsegg använder MBrain, en modernt och heltäckande digitalt system som stödjer kunden varje dag, säger Tord Johnsson, CTO på MTEK.

– MBrain ger användaren full kontroll och det är möjligt att anpassa systemet efter sin tillverkning, vilket möjliggör snabbare värdeskapande i de mest värdeskapande dimensionerna.

Att driva en industri framåt kräver kontroll, inte minst över tillverkningsprocessen. Mjukvarubolaget MTEK grundades i Hälsinglands skogar och de har en gedigen erfarenhet av praktiskt arbete inom industrin. Utifrån denna kunskap har de utvecklat tillverkningssystemet MBrain, med ambitionen att underlätta för tillverkande bolag att svara på olika utmaningar som de ställs inför.

Ett lättnavigerat system

Tord Johnsson är CTO på MTEK. Han berättar att MBrain är byggt på den logik som används på fabriksgolv runt om i världen, vilket gör att användarna snabbt förstår och till och med kan installera och expandera systemet själva.

– För oss har det alltid varit viktigt att MBrain ska kunna orkestrera data från både maskiner, människor, material och metoder. Det sätt som systemet gör detta på möjliggör för bolag att genom existerande resurser ta ett stort kliv framåt i både daglig effektivitet och digitalisering, utifrån sina egna förutsättningar. Eftersom systemet är designat för att kunna bearbetas och ändras av kunden själv skapas ett hållbart och långsiktigt arbetssätt. 

Skördar internationella framgångar

I dag är MBrain sannolikt världens mest moderna tillverkningssystem. Det växer i snabb takt och håller på att etableras som viktig del i att stötta konkurrenskraft och tillväxt i svensk och internationell tillverkningsindustri. MTEK och MBrain skördar även stora framgångar internationellt i industrinationer som Tyskland och USA, där tillväxten snabbt ökar takten. 

Mattias Andersson, vd på MTEK, berättar att det främst är systemets heltäckande funktioner som gör det attraktivt på marknaden.

 – MBrain har en så kallad ”no-code”-arkitektur, vilket rent operationellt betyder att det är användaren själv som har kontroll över sin tillverkning och lätt kan anpassa den till förändrade förhållanden, utan att behöva justera systemstödet. Våra kunder får helt enkelt en ökad flexibilitet med förbättrad kontroll, säger han.

Snabb implementation

MBrain kan installeras och implementeras i verksamheten på så lite som en vecka och i takt med bolagets tillväxt kan systemet skalas upp. Andersson berättar att de har kunder som utvecklat systemanvändningen från en lokal fabrik till att täcka tillverkning i fyra världsdelar, i stort sett utan MTEKs inblandning. 

– Det är systemets smidiga arkitektur som gör det möjligt att följa produkter och komponenter genom hela leverantörsledet, från tillverkning, ut i fält och vidare genom hela produktens livslängd – ända till återvinningen. Det känns helt fantastiskt att ge sådana förmågor till våra kunder.

Om MTEK

- MTEK har sitt säte i Alfta, Hälsingland med medarbetare i USA och Tyskland och samarbetspartners över hela världen.

- MBrain lanserades hösten 2020 och finns idag på fem kontinenter.

- Mjukvaran är i dag installerad hos bolag som representerar samtliga former av diskret tillverkning, såsom enstycksflöde, batchproduktion, taktad tillverkning och med stöd för allt från kanban-flöden till buffertstyrning.

Läs mer om MTEK och MBrain här  

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med MTEK Industry och ej en artikel av Dagens industri

Anders Sundström har köpt aktier i Skistar för 0,5 miljoner

Vinterturismbolaget Skistars styrelseordförande Anders Sundström har köpt 5.000 aktier i bolaget för omkring 0,5 miljoner kronor. Det framgår av Finansinspektionens insynsregister. 

Köpet genomfördes på torsdagen till en snittkurs om 101,45 kronor. Enligt ägardatatjänsten Holdings äger Anders Sundström 15.000 aktier i Skistar efter det senaste köpet. 

På torsdagskvällen stod det klart att även storägaren Aeternum Capital, som ägs av den norska redarkungen John Fredriksen, har köpt ytterligare aktier i fjällturismbolaget för totalt 2,4 miljoner kronor, vilket Di tidigare rapporterat om. 

Aktien är oförändrad på 101,4 kronor under fredagsförmiddagen. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera