ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Japaner fyra gånger mer skuldsatta än svenskar

Japan har den högsta statsskulden per invånare. Landets skuld beräknas till 11,4 biljoner dollar, vilket betyder att varje japansk medborgare är skyldig drygt 89.000 dollar, enligt data från Learnsbonds

Som jämförelse är varje svensk skyldig 22.000 dollar. 

Det asiatiska landet har dock inte den största statskulden. Det har USA på 23 biljoner dollar, men tack vara en större befolkning uppgår skulden per invånare till 70.000 dollar vilket betyder att landet är tvåa på listan som är framtagen av learnsbonds.com

Kina, som en av världens ledande ekonomier, står ut i listan. Landet med en befolkning på drygt 1,3 miljarder har en skuld på 5.800 dollar per person, vilket betyder att den är elva gånger lägre än i USA. 

Sverige, med en befolkning som precis har passerat 10 miljoner, har en skuld 22.000 dollar per person, vilket kan jämföras med Norges 32.000 dollar. Det europeiska landet som ligger högst på listan är trean Belgien med en skuld på 50.000 dollar per invånare.  

Nigeria och Indonesien är länder som har lägst skuld per person med summor på 707 dollar respektive 1.283 dollar. 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer