1515
Annons

Jan Svensson föreslås som ny ordförande i Billerud Korsnäs

Jan Svensson.
Jan Svensson.Foto:Patrik olsson

Valberedningen i förpackningstillverkaren Billerud Korsnäs föreslår styrelsemedlemmen Jan Svensson till ny ordförande i bolaget, enligt ett pressmeddelande. Han efterträder Jan Åström som har meddelat att han inte är tillgänglig för omval som styrelseordförande. Det följer en utveckling som Di förutspådde redan i juni.

Arctic Minerals köper norskt guldprojekt

First North-listade Arctic Minerals har ingått ett aktieöverlåtelseavtal om att köpa guldprojektet Katterat i Norge och genomför en riktad nyemission av aktier i samband med förvärvet.

Det framgår av ett pressmeddelande. 

I augusti meddelade Arctic Minerals att en avsiktsförklaring hade träffats om förvärvet. 

Säljare är Branten Utvikling. Köpeskillingen uppgår till 1,95 miljoner norska kronor och erläggs dels i form av kontant betalning om 0,05 miljoner norska kronor, dels i form av en säljarrevers om 1,90 miljoner norska kronor som kvittas mot 3,3 miljoner nyemitterade aktier i Arctic Minerals. 

Teckningskursen i den riktade emissionen har fastställts till 0:60 kronor.

Nyemissionen innebär en utspädning om cirka 2 procent, baserat på antalet aktier och röster i bolaget efter nyemissionen. 

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera